Blomsterodling & självplock

Jag odlar egna snittblommor, giftfritt på friland. Min nya odling för säsong 2021 ligger i Billesholm, Skåne, bredvid Folkets Park. Du kan besöka min odling med självplock av blommor under högsäsong.

Vårlökar

Vårlökarna planteras i oktober/november. Inför våren 2021 har över 10.000 lökar tuplaner, narcisser och allium planterats. Över 40 olika sorter som kommer blomma från mars till och med juni på friland.

Sorterna är utvalda bland de mest exklusiva varianterna – det är dubbla, fransiga eller extra stora i de vackraste färger.

Till våren kan man boka in sig på en workshop där man får själv plocka och lära sig binda en bukett vårblommor från odlingen. Läs mer här.

Odling

Det finns många fina snittblommor som passar att odla på friland i vårt klimat. Säsongen sträcker sig från april med de första vårlökarna ända till oktober när frosten tar de sista sommarblommorna. Här hittar du alla blomsorter.

Förutom vårlökar är det ranunkler, luktärter, rosenskäror, zinnior, solrosor, sommarastrar och rudbeckior, m fl. Och så alla dahlior och prydnadspumpor!

Jag odlar självklart utan giftiga bekämpningsmedel och konstgjord gödsel.

Självplock

Jag vill erbjuda en helhetsupplevelse av snittblommor i säsong. Att få plocka och välja sina blommor själv är en stor del av den upplevelsen.

Under högsäsong 2021 kommer jag öppna för självplock av sommarblommor på min odling i Billesholm, Skåne, bredvid Folkets Park. Tidpunkt kommer meddelas här och i sociala medier.

Följ mig gärna på facebook och instagram!

Kontakta mig

Tel: 0722251225

e-post: hej@belindawigerfelt.se

Besök mig

Adress: Folketspark, Billesholm

Se karta